Wie ben ik?

Mijn naam is Sandra Evertsen en woon samen met mijn man, 2 kinderen en 2 honden (Border Collie Angie en Chihuahua Lizzy) in Zwolle. 

Ik heb diverse hondensporten en cursussen gedaan, ben instructeur in Dogfrisbee en Hoopers en ik heb de opleiding tot kynologisch gedragstherapeut gedaan.

In 2005 kreeg ik mijn eerste hond Rakker. Een kruising Border Collie uit het asiel. Van hem heb ik heel veel geleerd en toen wist ik dat ik meer wilde dan alleen een hond voor de gezelligheid in huis. Helaas heb ik hem al vroeg moeten laten gaan. Al snel na dit verlies kwam Angie, als pup, op mijn pad. Na een blessure moest zij stoppen met frisbee en na revalidatie ben ik met haar begonnen met Hoopers. 
Lizzy is als herplaatser bij ons terecht gekomen, van een bange Chihuahua is zij inmiddels veranderd in een leuke, actieve hond, die graag spelletjes doet en met je samen werkt.

Tijdens de revalidatie van Angie ben ik op zoek gegaan naar iets dat ze wel kon doen. Op dat moment heb ik kennis gemaakt met verschillende denkspellen. Hierin kon zij toen haar geestelijke energie kwijt, zonder haar knie te belasten. En nog steeds, hoewel ze weer meer mag sporten, doen we regelmatig spellen om haar scherp te houden. Ook hoopers blijft ze met plezier doen al is ze de 12 jaar al gepasseerd. Het leuke aan deze sport is dat je het aan kan passen aan elke hond en begeleider.
Bij Lizzy hebben de spellen geholpen om uit haar schulp te kruipen, meer zelfvertrouwen te krijgen en actiever te worden. Snel daarna zijn we ook begonnen met hoopers en dat heeft haar zelfvertrouwen nog meer vergroot.